Goed gezien? Nike Terminus vs. Demetz Bike-Star, powered by Specialspex

Ben je op zoek naar een goede sportbril, waarbij je de optie hebt om er via een opzetclipje een zonnebril op sterkte van te maken? Bekijk dan zeker de Demetz Bike-Star 4 GF7018 en de Nike Terminus EV 1030 070 bij Specialspex uit Leiden. Het zijn twee brillen uit het betere segment in sportbrillenland, met een half omrand montuur. Beide brillen kan je in zowat alle zomerse buitensporten inzetten. Fietsen, hardlopen, wandelen, golven,… Wat is het verschil tussen beide brillen?

Standaard worden beide brillen geleverd met gespiegelde glazen zonder sterkte. De brillen hebben twee aparte lenzen links en rechts. Deze lenzen kan je eruit klikken door het frame te verbuigen en de lens naar je toe te trekken. Aanvankelijk moet je hiervoor even ‘durven’ trekken. Als je van de Nike Terminus en de Demetz Bike-Star een bril op sterkte wil maken, monteer je een opzetclipje achter deze uitklikbare lenzen.

Beide brillen zijn opgebouwd uit een frame van kunststof. De Demetz voel wat dikker en comfortabeler ter hoogte van de oren en de neus. Daar heb je een steviger rubberen deel. De Nike voelt iets hoekiger en harder ter hoogte van de oren, zonder dat dit een storend effect heeft. De Nike voelt net daarom iets lichter aan, wat ook een voordeel kan zijn. Beide brillen hebben een mooie afwerking, met bijpassende case.

Goed gezicht

Beide brillen zijn ook half omrand, waardoor de zichtbaarheid naar beneden toe door niets belemmerd wordt. Tijdens het hardlopen of het wandelen vind ik dat zeker een plus. Tijdens het fietsen, is het een voordeel bij een rustig ritje. Wanneer je op een racefiets in de beugel zit of een tijdrit rijdt, is vooral de grootte en breedte van de lens van belang. Daarin hebben beide brillen toch lenzen aan de ietwat kleinere kant. De zichtbaarheid naar boven toe wordt dan belangrijk. Dan zou ik eerder voor een bril met een grotere shield kiezen, zoals de al eerder besproken Julbo Rush.

Je merkt dan ook dat zowel de Nike Terminus als de Demetz Bike-Star zeer goede sportbrillen zijn met een brede inzetbaarheid tijdens zonnige dagen. De lenzen hebben voor fanatieke fietsers wel enkele kleine beperkingen met betrekking tot het weer. Bij de Demetz en de Nike kan je er eventueel andere lenzen inklikken, maar onderweg nog veranderen is moeilijk. De standaard geleverde glazen geven 100% UV-bescherming maar kleuren niet mee. In de winter vond ik ze dan ook aan de donkere kant. Tijdens het mountainbiken in het bos, was de lichtsterkte soms te beperkt.

Nu voor deze omstandigheden heb je meekleurende lenzen nodig en die zijn een pak duurder. Voor heel wat sporters is dit totaal niet nodig. Kijk daarom vooral waarvoor je jouw sportbril gebruikt. Als je het liefst fietst bij mooi weer, bekijk dan zeker de Nike Terminus en de Demetz Bike-Star bij Specialspex. Ze zijn in mijn ogen bestemd voor mooi-weer-coureurs of hardlopers die na een uurtje terug binnen zijn. En laten we wel wezen, op enkele diehards na, zitten we allemaal liever in het zonnetje te sporten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s