De 5 leukste kerstcadeaus voor de fietser

De kortste en natste dagen vallen in de kerstperiode. Zonder de nodige motivatie komen sommigen gewoon niet buiten. Een aantal cadeautjes voor een prikje vergemakkelijken die stap naar het frisse winterweer. Hier een aantal tips voor onder de kerstboom:

1. Ass Saver

Een Ass Saver is geen overbodige luxe. Het nat dat opspat tegen je rennersgat, geeft instant rillingen. Gun jezelf een paar vierkante centimeters plastic achter je bips. Je zal stijlvol de finish bereiken zonder een nat achterwerk. Onder andere hier vind je ze.

2. Stijlvolle fietssokken

Atout.cc uit Polen.

Niets zo lastig als een paar afgezakte afgewassen sokken. Ze kosten vergeleken met je fiets twee keer niets. Toch kunnen ze jouw look kraken of maken. Nieuw katoen of polyamide rond de hielen en de stijlgoeroes zullen knielen! Deze zijn mijn favoriet.

3. Nieuwe waterafstotende beenwarmers

Dit is een hebbeding tot en met! Weer of geen weer. Sportful, Castelli en heel wat andere merken hebben de laatste jaren geïnvesteerd in waterafstotend materiaal. Wanneer de benen beginnen te verkrampen, is de rest van het lijf ook afgeschreven. Zonder twijfel wat duurder dan gewone beenwarmers. Toch zijn deze exemplaren een must in de fietskledingkast.

4. Nekwarmer

Decathlon heeft goede nekwarmers.

Een buff of een nekwarmertje doet je lijf niet rillen van de kou. Al het bloed stroomt hierlangs. Daarom moet je hals en nek worden verwend. Best een dun exemplaar kopen. Een fleece exemplaar geeft al snel een te warm gevoel. Dat is geen lachertje. Buff is het oorspronkelijke merk. Ook hier koop je ze in alle kleuren en maten voor een scherpe prijs.

5. Handschoenen met fluo-kleur

In de winter moet je gezien worden. Flashy kleding dragen is één. Details op je fiets en lijf aanbrengen, maakt dat je beter gezien wordt. Handschoenen moet je waarschijnlijk toch dragen. Kies daarom voor fluorescerende exemplaren.

Deze kersttips zijn vrij van reclame. Ik raad ze oprecht vanuit mijn ervaring aan.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s