Cycletours #13: Is er leven onder de luifel?

Het leven onder de luifel met Cycletours is een wonder. Het is nog net zoals in de jaren 80, toen de eerste reizen werden georganiseerd. Traditie in stand houden, dat is het doel. De gele luifel, de houten planken, die tot banken worden omgetoverd, de schragen die heel de keuken rechthouden, de deuren die als tafelblad dienen. Het lijkt uitgevonden in een pré-Decathlon-, pré-Action- of pré-Ikeatijdperk. Zo mooi!

Toen ik in 2008 als 18-jarig ukje voor het eerst meeging, was het identiek. Er is geen haar veranderd. Enkel het logo werd twee keer opgepimpt. Het concept, de aanpak en het doel bleven hetzelfde. Fietsen en kamperen. ’s Avonds gezellig genieten van een driegangenmenu. Van de tien koks had ik maar bij eentje mijn bedenkingen. Verder altijd de meest aimabele man of vrouw. Uiteindelijk toch de basis: na het fietsen kunnen douchen, rusten én lekker eten. Smakelijk!

Ouwehoeren

Onder de luifel wordt er geouwehoerd dat het een lieve lust is. Over de zwaartse colletjes, de beste derailleurwieltjes, de nieuwste ontwikkelingen in fietsland en Friesland, de lekkerste toetjes, de sterkste rennersbenen en in mijn geval ook altijd de tegenstelling tussen België en Nederland. Bij een dood momentje zal er altijd iemand over het meest onheilspellende fietsmoment zijnes of hares levens vertellen. Zo!

Intussen bekijkt de techneut of er nog fietsen gesmeerd moeten worden. Of er nog genoeg stopcontacten zijn voor de resem smartphones, powerbanken, gps-toestelllen, scheermachines, ingebouwde pomp- en schakelsystemen. Het is me wat. In 2008 kwam je toe met vier stopcontacten. Nu is driehonderd meter verlengkabel nodig om de hele elektronicawinkel opgeladen te houden. Is er Wi-Fi?

’s Ochtends moet heel het Cycletoursdorp weer worden opgekraamd. Somtijds staan mensen dan doodleuk een uur neus te peuteren. Meestal is het een georganiseerde machine waarbij de luifel in twee seconden neerligt. De afwas in een wip gedaan is en de kok met een vingerflits de hele keuken in de bus gekieperd krijgt. Alle tassen erin. Nog de laatste strepen zonnecrème smeren. Nog de laatste barretjes druk bijpompen. Nog de laatste banaantjes wegfriemelen. Gaan we?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s