Cycletours #3: Posadas, vegas y pueblos.

Ochtendstond heeft mist in de mond. Gegeten: rond en gezond. Gaan met die banaan. Hoewel, onderweg eet ik niet zo graag banaan. Ik heb al snel genoeg van die heerlijke suikerbom. De helft wegflikkeren, vind ik ook maar niks. Misschien had ik vandaag toch maar beter wat meer calorieën achter de kiezen gestopt. Het mooie weer gaf al snel een fringale, een hongerklop. Rap duw ik twee reepjes naar binnen, in de hoop dat de fut wederkeert.

Door de omgeving behoud ik wel de trek om verder te gaan. De Cycletoursbus passeert terwijl we cola en koffie lurken. Met 2 compañeros houden de gang erin. Op de laatste klim laat ik ze lopen, net als het zweet langs mijn voorhoofd op mijn bovenbuis. Een guts water naar binnen kappen, doet deugd. Het is een druppel op een gloeiende plaat. Na twee minuten zit ik terug met een droge bek.

Het is hier mooi en leeg zoals mijn maag. Het is een huzarenstukje dat hier überhaupt wegen liggen. De dorpen liggen hier zo dun gezaaid. Na de ene pueblo moet je weer tien kilometer wachten op de volgende vega. De hoofdweg slingert er ook meestal mooi omheen, waardoor de enige dorpsbezoekers de bewoners zelf zijn.

Eitje

In de laatste afdaling is het tijd om eitjes te bakken op het asfalt. De pek plakt op het tarmac. Een lappendeken aan steenstrooisel, zwarte prut en plaksel geeft me een waar België-gevoel. De weg schuift zoals een omeletje op mijn bord. Een anders saaie afdaling wordt meteen een kabinetstukje in de afzink.

Tijd om te douchen, mijn stinkende kleren van zeepsop te voorzien, net als mijn kruin. Een lokale campingbewoner wijst me vriendelijk de weg naar de afdeling caballeros. Het zout op mijn voorhoofd heeft veel weg van een pak chips. In de wasbak kom ik weer tot leven. Propere kleren aan en chillen met chips, om mijn voorhoofd weer te bevoorraden. Schol.

O ja, en de Cycletourstent ging vliegen door een storm. Zonder al te veel erg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s