OPINIE: Sporza en Van Aert in de clinch

Sporza kopt: “Wout van Aert maakt zijn (forse) startgeld waar in cross van La Mézière”. Zo’n 20.000 euro, zegge en schrijve. Hij kon zelfs het vliegtuig nemen naar Bretagne.

Wout is een echt luxepaardje. Hij is een verwend nest. Hij had in België moeten crossen. De Fransozen verdienen zo’n topper niet. Schande! Verrader! Geldwolf!

Wout, dit is ironie. Vooraleer je begint te tweeten.

Hij reageerde bits. “LA Mézière! Ten eerste is het LA Mézière! En ten tweede, wat krijgt u betaald om op zondagnamiddag een livestream te volgen vanuit uw luie zetel? #niveaunihil”, aldus Wout.

De man uit Lille is duidelijk in zijn gat gebeten.

Ten eerste is het LA Mézière en ten tweede: die jongen is gefrustreerd, wint niet meer, heeft een annus horribilis achter de rug, verwerkt het verlies van vriend Goolaerts, struggelt met zijn vorige ploeg, snel snel een nieuwe ploeg en de UCI. Hij mag niet op de rollen rijden. Hij zit in de put. Niet in die van Zonhoven, maar in een mentale. Hij moet winnen om die shit te vergeten. En nu begint Sporza vanuit zijn luie zetel nog wat jaloers te zagen.

Give him a break.

Mensen die 20.000 euro veel vinden. Een voetballer als Mbappé vangt iedere dag 70.000 euro. Vanuit zijn luie zetel?

Nick Nuyens eist een half miljoen euro. Wout moet zijn afkoopsom ergens kunnen terugverdienen.

Wout deed wat alle renners iedere week doen. Fietsen voor de overwinning, er startgeld voor krijgen en de fan geven waarvoor ze gekomen zijn.

De broer van Mathieu gaat op aanraden van vader geregeld richting Zwitserland of Nederland. Om daar een B-cross te betwisten en te winnen. Dat is slim.

Quinten Hermans was daar ook, in LA Mézière. Hij werd derde. Niemand kraait ernaar. Gianni Vermeersch werd vijfde. Who cares?

Moet Sporza zich daarmee moeien?

Moet Wout een week voor het BK in eigen land zich laten vloeren voor minder geld op een campusterrein in het Brusselse, omdat den Vlaming dat liever heeft?

Waren de Sporza-commentatoren geen vurige pleitbezorgers voor de internationalisering van de cross?

Heeft die jongen al niet genoeg bagger over zijn lijf gekregen dit seizoen, door altijd achter Mathieu te rijden?

Het was kiezen tussen LA Mézière of LA Misère.

Dan is de keuze snel gemaakt.