De 10 leukste routes op Zwift om één uurtje te knallen

De mogelijkheden van Zwift zijn intussen zo uitgebreid dat je door de vele keuzemogelijkheden haast keuzestress krijgt. Welke route ga ik vandaag fietsen? Frankrijk en Parijs werden in 2020 toegevoegd aan het menu. Met de komst van deze twee werelden kan je nu uit twee in plaats van één wereld kiezen, naast het altijd geopende Watopia. Om jouw keuze te vergemakkelijken geef ik de 10 leukste routes op Zwift, waar je ongeveer een uurtje zoet mee bent.

1. Everything Bagel – New York

Wie droomt er niet van New York? Fietsen in zo’n geweldige wereldstad kan met Zwift. Central Park is in Zwift een ware reis in de toekomst. Via futuristische glazen bruggen fiets je boven Central Park en tussen de omliggende wolkenkrabbers. Hier krijg je een stevige klim voor de wielen geschoven: New York KOM. Een beklimming die in het echte New York niet bestaat. In Everything Bagel doe je de beklimming in beide richtingen en doe je alle mogelijke lussen door het park, veelal in iedere richting: goed voor zo’n 34 kilometer. Op het einde kan je jezelf belonen met een New Yorkse specialiteit: een bagel!

Photo

2. Casse-Pattes – France

In juni 2020 werd Frankrijk gelanceerd in de Zwift-wereld. Het koersland bij uitstek in de zomermaanden met de immer populaire Tour de France. Dankzij Zwift kan je de Mont Ventoux nu ook ’s winters beklimmen. Wie slechts een uurtje wil fietsen langs de Mont Saint-Michel, aquaducten, zonnebloemen en Franse dorpjes, kiest best voor Casse-Pattes, na de start zo’n 23 km bollen over vooral vlakke wegen. Twee klimmetjes: Petit KOM en Aqueduc KOM krijg je op het einde voor de wielen geschoven.

3. Triple Loops – London

Londen heeft een zeer uitgebreide waaier aan routes. Vlak fietsen in het centrum langs Buckingham Palace, de Big Ben en Trafalgar Square doe je in het eerste deel van Triple Loops. Als je goed bent opgewarmd, duik je via de metro de heuvels van Surrey in. Hier krijg je twee beklimmingen van het Ardense profiel voorgeschoteld: Leith Hill en Box Hill. Deze beklimmingen dagen je stevig uit en met de afstand van zo’n 40 km zal je ook iets meer dan een uur ‘onderweg’ zijn.

Photo

4. Royal Pump Room 8 – Yorkshire

Herinner je je nog hoe het licht uitging bij Mathieu van der Poel op het WK in 2019? Door de helse weersomstandigheden kwam hij de man met de hamer tegen en werd hij in 2019 geen wereldkampioen. Mads Pedersen ging met de regenboogtrui aan de haal. Het lokale circuit in en om Harrogate kan je in Zwift ook rijden. Royal Pump Room 8 laat je het hele parcours zien in beide richtingen. Hopelijk gaat bij jou het licht niet uit na 28 km.

5. 2018 UCI World Short Lap – Innsbruck

Als je jezelf prof wil wanen, is dit de route bij uitstek. Alejandro Valverde werd hier na zes keer podium te rijden eindelijk wereldkampioen in 2018. Van een huzarenstukje gesproken. Richmond en Yorkshire zijn de andere WK-parcoursen in de wereld van Zwift. Innsbruck is een langer rondje met een stevige beklimming in: 7.4 km aan 6%. Beeld je even in dat je dit zeven maal moet doen, zoals de elite mannen in 2018. Bovendien zit Gramartboden niet in de route. Deze beklimming vormde de kers op de taart in Valverde’s WK.

Photo

6. Out and Back Again – Watopia

De virtuele wereld van Watopia heeft de meeste routeopties. Out and Back Again zou de titel van een spaghettiwestern kunnen zijn. De route is dat ook. Je start in de ‘Deserts Flats’, een vlakke rit door de woestijn, waarna je langs het water in een vulkaan belandt. Slingerend naar de top krijg je apocalyptische beelden met magma. Daar krijg ik het wel warm van. Finishen doe je terug in de woestijn, na zo’n 40 km. Heerlijk ritje.

7. Ocean Lava Cliffside Loop – Watopia

In december 2020 werd een nieuwe weg in Watopia gelanceerd. Fiets langs de diepe kliffen van de oceaan en vermijdt zo de Epic KOM. Het is een leuke toevoeging aan Watopia. De Ocean Lava Cliffside Loop is relatief vlak en goed te doen: slechts 19 kilometer en zo’n 156 hoogtemeters. Je start aan de Marina Bay. Je fietst al snel langs de vulkaan en via via naar de Italian Village. Na zo’n tien kilometer ben je bij deze bypass. Er zijn er nog drie andere gelanceerd bij deze nieuwe update. Ga op ontdekking.

8. Figure 8 – Watopia

Watopia wordt ieder jaar uitgebreid met nieuwe wegen, bypasses en beklimmingen. Figure 8 is echter een klassieker, die er al van in den beginne bij zat. Met twee klimmetjes en twee sprintjes heb je bij Figure 8 voldoende afwisseling en fiets je eenzelfde parcours twee keer, maar dan in tegenovergestelde richting. Alles geven voor een klein uurtje kan hier perfect, want met net geen dertig kilometer ben je zo weer aan de finish op de Ocean Boulevard. Je kan ook kiezen voor de Figure 8 Reverse.

Photo

9. Serpentine 8 – Watopia

Sinds december 2020 is de jungle van Watopia mooi uitgebreid met de nieuwe Mayan Bridge Road. Een leuke toevoeging aan deze omgeving. In koele en koude wintermaanden kan je hier wegdromen naar tropische en warme bestemmingen. Je start met een lekker dalende aanloop, waarna je de Mayan Jungle Circuit in alle richtingen aflegt. Een mountainbike uit de shop bestellen, is hier wel aangewezen, aangezien je bijna de hele route over gravelwegen rijdt.

10. Sand and Sequoias – Watopia

Deze route is slechts 22.4 km, maar heeft wel heel wat in petto. Een vlakke aanloop in de woestijn: lekker boven de 40 km/h te rijden. Dan een parcours dat op en neer slingert in het bos Titan’s Grove, vol met sequoia’s. Dit deel heeft veel weg van Yellowstone National Park. Wie de Companion App downloadt, kan trouwens van een echte mountainbike-ervaring genieten. Titan’s Grove is de enige plek waar je zelf kan sturen met behulp van jouw smartphone. Zorg ervoor dat jouw voorwiel kan draaien en bevestig je smartphone op jouw stuurpen. Na het kalibreren kan je op een singletrack jouw stuurskills testen, zonder onderuit te gaan.

Photo

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s