REVIEW: Julbo Rush Photochromic, powered by Specialspex

Dankzij Specialspex uit Leiden draag ik nu de Julbo Rush Photochromic met grote fierheid op mijn neus. Deze sportbril op sterkte heeft alles wat je van een topbril verwacht. In dit review bespreek ik hoe ik deze bril van Franse makelij, powered by Specialspex, heb ervaren. Waarom koos ik deze high-endbril?

Ik heb een oogcorrectie van min twee aan beide ogen. Een bril op sterkte is dus essentieel voor mij. Ik draag heel vaak lenzen tijdens het sporten, maar soms vind ik het lastig om ze te dragen. Geïrriteerde ogen, zout en zonnecrème dat tijdens het zweten in mijn ogen belandt. Dan wil je even goed in je ogen kunnen wrijven, maar met lenzen gaat dat niet. Ik moest ook telkens aan iets meer denken, terwijl je met een bril op sterkte meteen kan vertrekken.

Waarom deze?

Ik koos de Julbo Rush Photochromic om een aantal redenen. De bril werkt met een clipje, waardoor vervormingen aan de randen niet merkbaar zijn. Ik heb de bril getest op veeleisende singletracks in het bos, met wisselende lichtinval en weersomstandigheden. De lichtsterkte, de zichtbaarheid, en de contrasten staan op punt. De meekleurende REACTIV lens die duurder is dan een doorsnee lens, is de meerprijs meer dan waard. Op de fiets is zo’n lens haast een must.

Het draagcomfort van de Julbo Rush is prima. Aanvankelijk had ik het gevoel dat het frame nogal strak zat. Mijn helmmaat is een large en bij deze bril merk ik dat wel. De benen maken een buiging naar binnen toe. Deze lijken tegen mijn slapen te rusten. Al is dit schijn. Op de fiets voel ik er niets van: geen knellend gevoel. Het frame voelt stevig aan, het clipje klik je solide vast achter jouw sportbril en de lens zit stevig vast in een degelijk frame.

Geslaagd

Esthetisch vind ik de bril ook meer dan geslaagd. Deze bril heeft een grote shield en volgt daarbij de huidige trend in fietsland: grote lenzen die hoekig gevormd zijn. Dit smoelt niet alleen mooi, de zichtbaar in de beugel is ook beter. Bij dit model van Julbo zie je ook een leuk kleurverschil: zwart bovenaan en blauw onderaan. Ook dat is fijn in de huidige sportbrillenwereld: veel kleuren, veel opties en veel variatie.

Als je een goede en degelijke sportfietsbril zoekt op sterkte, is de Julbo Rush Photochromic een zeer goede keuze. Deze bril is multi-inzetbaar en kan je het hele jaar door in alle weersomstandigheden gebruiken, of je nu wedstrijden rijdt of een rustig tochtje wil ondernemen. Ook voor lopers of wandelaars is deze bril geschikt. Via Specialspex kan deze bril in een mum van tijd de jouwe zijn.

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s