Sterkte van Specialspex? Jouw sportbril op sterkte!

Fietsen zonder bril? Ik zie weinig wielrenners, fietsliefhebbers of mountainbikers op pad vertrekken zonder bril. Zon, regen, vliegjes, slijkspatjes, laaghangende takken,…: genoeg redenen om een zonnebril of een sportbril te dragen tijdens het fietsen. Voor heel wat mensen is een sportbril niet enkel een bescherming of hebbeding. Een bril is noodzakelijk, vanwege bijziendheid of verziendheid. Dan heb je maar beter goed materiaal op jouw neus.

Via de online webshop Specialspex uit Leiden vond ik mijn gepaste sportbril op sterkte! Een sportbril op sterkte die voldoet aan de eisen van een fanatieke sporter is niet zo eenvoudig. Je zoekt best een specialist ter zake. Waaraan moet een goede sportbril op sterkte voldoen? Hoe wordt een sportbril op sterkte gemaakt? Hoe eenvoudig kan je online een bril op sterkte vinden bij Specialspex? Dat zijn de vragen die me bezighielden.

Voorwaarden van een fijne fietsbril?

Ik draag al vijftien jaar lenzen tijdens het sporten. Dat heeft voordelen, zoals de snelle aanpassing, de zichtbaarheid, het rijden in regenweer en de vrije keuze tussen heel wat ‘normale’ sportbrillen. Nadelen zijn er zeker ook: droge ogen, het verliezen van je lenzen, de houdbaarheid, het nodige onderhoudsmateriaal en de kostprijs van dag- of maandlenzen. Een sportbril op sterkte is daarom zeker het overwegen waard en biedt meer voordelen dan je denkt.

Uiteraard komt het draagcomfort op de eerste plaats. Dit wordt vooral bepaald door het frame. De meeste sportbrillen zijn uit kunststof en zijn zo flexibel dat je met een standaardmaat meteen gesteld bent: one size fits all. Je hoeft dus geen schrik te hebben om een sportbril online te bestellen, zonder deze eerst te kunnen passen. Een sportbril die van jouw neus valt tijdens een stevige inspanning is onmogelijk. Als je toch met twijfels zit, kan je via mail, de chat of telefonisch advies inwinnen bij Specialspex.

Daarnaast heb je sowieso de lens die heel veel bepaalt. Als je vier à vijf uur gaat fietsen, kan het weer sterk veranderen, de hoogte en de intensiteit van de zon wijzigen en natuurlijk kan je onverwachts een donker bos of een tunnel tegenkomen. Kortom, de lichtintensiteit varieert. Met meekleurende of fotochromatische glazen passen de lenzen zich vliegensvlug aan. Ze reageren op UV-licht en kleuren daarom zeer snel bij: van een donkere naar een lichte lens in een paar seconden en andersom. Lenzen zijn dan ook persoonlijk en afhankelijk van waar en wanneer je fietst. Bij Specialspex heb je keuze tussen alle types lenzen: gepolariseerd, meekleurend, getint,… mét of zonder sterkte.

Verder bepalen jouw ogen ook wat je op jouw neus kan zetten. Ben je bijziend of verziend? Heel wat sporters kiezen voor ooglenzen tijdens het sporten. Jan Janssen of Laurent Fignon droegen heel vaak een normale bril of zonnebril tijdens de Tour de France, zonder gecurvde glazen. Vandaag is de markt van fietsbrillen en technologische snufjes zo uitgebreid, dat dit verleden tijd is. Je kan vandaag perfect een sportbril op sterkte vinden die esthetisch, technisch en qua comfort voldoet aan een veeleisende sporter, met gebogen lenzen, waarbij je het verschil tussen een gewone sportbril en eentje op sterkte amper ziet.

Hoe zit dat dan? Een sportbril op sterkte bij Specialspex…

Sportbrillen hebben heel vaak gebogen lenzen. Door deze kromming krijgen we vooral naar de randen toe een vertekend beeld. Het is dan ook specialistenwerk om wat krom is terug recht te krijgen. Heel wat sportbrillen werken daarom met een opzetclipje, dat je achter jouw bril plaatst. Bij donkere glazen zie je dit opzetclipje niet zitten. Ook de gebogen glazen op sterkte maken, is bij Specialspex in heel wat gevallen mogelijk. Dat is dan weer afhankelijk van het type bril en jouw oogcorrectie. Bij Specialspex kan je heel gemakkelijk zien welke brillen op sterkte gemaakt kunnen worden via een duidelijk logo of via de zoekfilters.

Keuze gemaakt? Met de oogmeting van je opticien of oogarts kan je prima zelf een sportbril online bestellen. Bij Specialspex zijn er drie manieren om jouw oogwaarden door te geven. Kies enkelvoudig of multifocaal. Dan maak je een scan of foto van jouw oogmetingswaarden. Je kan ook je correctie, as, additie, cilinder en pupilafstand digitaal invullen per oog. Twijfel je toch? Dan kan je altijd via het contactformulier met Specialspex aan het nodige advies komen. Gaat heel eenvoudig. Van zodra jouw bril op sterkte is besteld, duurt het slechts zes werkdagen en jouw sportbril wordt verzonden. Voor brillen zonder aangepaste sterkte kan je al sneller genieten van een nieuw exemplaar.

Waarom bij Specialspex en niet bij een ander?

Eerst en vooral: er is een zeer ruime keuze aan brillen op sterkte. Je kan kiezen tussen onder andere: Adidas, Bollé, Demetz, Eyres, Julbo, Nike en WileyX. Verder is een bril op sterkte iets heel erg specifiek. Je hebt liever de ondersteuning van een opticien dan van een fietsmecanicien. Bij een grote online webshop waar je een fiets, een nieuwe ketting of een buitenband koopt, kan je dat advies niet vinden. Aan de andere kant zal je bij jouw lokale opticien ook niet het assortiment en sportadvies krijgen dat je bij Specialspex vindt. Het advies dat je krijgt, is ook op sport gericht. Net daarom is Specialspex zo uniek en sterk in zijn werk. Daarom was mijn keuze snel gemaakt.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s