#02 Bikepacking Hemelvaart: wakker worden in het bed van je grootmoeder

We worden wakker in onze B&B in Grimminge. Ik had deze kamer gekozen vanwege de prijs en de verrassende foto’s. Via de bekende boekingssite leek het op een kamer uit de jaren 70. Geen chique mahoniehouten kasten of marmeren badkamertegels: gewoon oer-Vlaamse degelijkheid. Meestal eigenhandig geïnstalleerd door de vader des huizes. Onze B&B was al even nostalgisch als het dorp met drie straten, een kerk, een frituur en een bushalte. Grimminge is net als alle andere deelgemeenten van Geraardsbergen vriendelijk ingeslapen.

Het ontbijt deed deugd. De gastvrouw was met haar plaatselijke tongval charmant. Ze rende de benen vanonder haar lijf. Koffie, koekjes, jam, vleeswaren, eitjes, sap, brood, melk, boter,… heel de reutemeteut werd op tafel gedresseerd met een zekere kunde. Naast ons zaten nog twee gasten in de vroegere woonkamer van het huis. Het was een man en zijn eega, twee stappers van het allure: beeld met nog niet zo veel klank. Ook zij smeerden naarstig boter op de sandwiches.

Sms’je

Over een uurtje zou Niels komen. Hij stuurde een sms’je. Hij was onderweg vanuit Nederland. Noordkaper Niels werkt in Kenia en was voor enkele weken in de Lage Landen. Vanuit Kenia in Grimminge belanden: ik weet niet wat de grootste cultuurshock is? We keken ernaar uit dat ie kwam. Hij had weinig getraind, maar Niels kennende zou dat geen probleem vormen. Integendeel, hij kwam aandraven met een groot tandwiel vooraan. Hoe steil de Koppenberg ook moge wezen. Hij rijdt overal tegenaan.

Zijn aankomst was hartelijk. De bidonnetjes werden gevuld. In sneltempo zouden we de oude finale van de Ronde van Vlaanderen, anno 2011 rijden. Deze aaneenschakeling van heilige hellingen betekende veel draaien en keren, kasseien rijden en nog veel meer bergop en bergaf. Voor Niels en Guus was dit hun vuurdoop. Ik speelde een beetje gids, omdat ik sommige hellingen al zo’n tien keer deed.

Kasseien, kopjes en koeken

Lippenhovestraat, Paddestraat, Molenberg, Kerkgate-Mater, Wolvenberg, koffietje in Oudenaarde, Kluisberg, Knokteberg, Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, lunch bij de carwash in Leupegem, Steenbeekdries, Taaienberg, Eikenberg, Boigneberg, Haaghoek, Leberg, Berendries, Valkenberg, Tenbosse, toch maar geen mattentaart in Geraardsbergen, Muur van Geraardsbergen, Bosberg,… en dan reikhalzend uitkijken naar een Belgisch frituur. Wat een heerlijke dag toch weer.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s