Profwielrenner worden via een hometrainer? Het kan!

Profwielrenners hebben doorgaans een lange weg afgelegd in de jeugdreeksen. Heel sporadisch treedt een schansspringer of een schaatser toe tot het profpeloton. Of rijdt een voormalige voetballer een jaar later de pannen van het dak. Sinds vorig jaar kan je vanop jouw hometrainer eveneens kans maken op een profcontract. Het overkwam de Nieuw-Zeelander Drew Christensen. De 19-jarige renner won de Zwift Academy en kreeg daarmee een contract bij het U23-team van NTT Pro Cycling.

Zwift is een online app, waarmee je virtueel competities kan rijden. Door jouw smarttrainer te verbinden met de app is dit mogelijk. Hiermee kunnen jouw wattage, cadans, snelheid en alle andere factoren worden gemeten, waardoor je het ook kan opnemen tegen duizenden anderen. Stijgingspercentages, rugwind en slipstream worden gesimuleerd. Via alle smarttrainers en een Zwift-account race je waar en wanneer je maar wil.

De Zwift Academy gaat dan op zoek naar de strafste deelnemers. In 2019 namen 60.000 mannen deel aan de competitie. Uiteindelijk bleven er drie over die op trainingsstage mochten met NTT Pro Cycling. Mathijs Loman en Campbell Pithie vielen uiteindelijk als laatste af. Hierdoor mag Drew Christensen zich een jaar lang profrenner noemen bij het development team van NTT. De winnaar van vorig jaar verlengde er zijn contract. Het was een nek-aan-nekrace, aangezien de drie finalisten aan elkaar gewaagd waren.

Ook bij de vrouwen kreeg de winnares Jessica Pratt een contract bij Canyon-SRAM.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s