Eén jaar Fietspiratie.com: de 10 populairste berichten

Fietspiratie.com viert deze week zijn eerste verjaardag. Ik schreef en publiceerde meer dan 200 berichten in het voorbije jaar. Goed voor een woordenbrij van zo’n 110.000 woorden of een roman van 450 bladzijden. Meer dan 31.000 fietsfanaten bezochten Fietspiratie.com, wat zo’n 50000 bezochte berichten opleverde. Dat zijn mooie cijfers, waar ik behoorlijk trots over ben. Deze aantallen in het komende jaar evenaren zal moeilijk zijn. Het is ook geen doel. In dit artikel kijk ik terug naar de 10 populairste berichten. Welk onderwerp kreeg het meeste bezoekers?

1. De 10 mooiste beklimmingen van Mallorca

Dit is natuurlijk geen verrassing: zo’n prachtig eiland. Tijdens de koude wintermaand februari postte ik dit collenlijstje op het Spaanse eiland. Het werd warm onthaald. Nog steeds wordt deze pagina dagelijks bezocht. Heb jij de 10 mooiste beklimmingen al gedaan? Check ze allemaal hier. De zwaarste beklimming kreeg ook extra aandacht. Ook de mooiste routes van het eiland vormen een belefenis op zich. Hiermee ben je minstens vijf dagen zoet. Veel fietsplezier.

2. Hoe verloor ik eenvoudig 8 kg in 3 maanden met 2 regeltjes

Gewichtsverlies is niet enkel bij wielrenners en fietsenthousiastelingen een gespreksonderwerp. Ik merkte aan de reacties dat heel wat niet-fietsers dit een interessant thema vonden. Omdat ik hierin zeker geen expert ben, wil ik enkel mijn persoonlijke ervaring delen. Dit trucje is niet gebaseerd op één of ander dieet. Wil jij ontdekken hoe ik zo snel de kilo’s verloor in 2017? Lees de simpelste afvalregel die voor mij werkte hier.

3. De 10 heerlijkste hellingen van Henegouwen

Onbekend is onbemind. Dat maakte dit artikel duidelijk. Een niet zo gekende fietsregio in België trok heel wat nieuwsgierige lezers. Deze provincie heeft heel wat gekende Waalse semiklassiekers. Toch kan ze door haar industrieverleden op weinig bijval rekenen bij wielertoeristen. Nochtans wie de Ronde van Vlaanderen reed is vast al een keertje op Henegouws grondgebied geweest. Ontdek de 10 mooiste beklimmingen van Henegouwen in dit artikel.

4. Bericht aan alle automobilisten met een groot ego!

In dit artikel wenste ik niemand persoonlijk met de vinger te wijzen. Toch blijft dit een van mijn grootste besognes onderweg: het rijgedrag van bepaalde automobilisten. Zeker het rakelings inhalen, jaagt me de stuipen op het lijf. Dat ik hierin jammer genoeg niet de enige ben, merkte ik al snel aan de vele reacties. Heel wat fietsers zijn tegelijkertijd ook vaak automobilist. Jammer genoeg is dit omgekeerd niet altijd het geval, getuige sommige reacties.

5. Dé 5 extra sites en apps die meer uit Strava halen (2)

Als het niet op Strava staat, heb je het niet gereden. Deze 5 apps en zijsprongetjes met behulp van Strava zijn leuk om te kunnen nagenieten van jouw fietsprestaties. Cijfers, statistieken en challenges geven een extra schwung aan het fietsen. Het tweede artikel was gebaseerd op tips van lezers. Ook het eerste artikel werd veelvuldig bezocht. Fietsen toen Strava nog niet bestond, verscheen eveneens op Fietspiratie.com.

6. Waarom is wielrennen een spotgoedkope sport?

Deze vraag en uitspraak doet uiteraard heel wat wenkbrauwen fronsen. Heel wat mensen zullen het hier pertinent oneens mee zijn. Ik zie het niet zo. Fietsen hoeft niet per definitie een dure sport te zijn. Het is hoe duur je zelf maakt. Er bestand prima racefietsen waarmee je veilig kan fietsen voor nog geen 100 EUR op de tweedehandsmarkt. Ook wielerkleding vind je met bakken online voor slechts een tientje. Waar wacht je nog op?

7. De 5 sites en apps die meer uit jouw Strava halen

Strava is de laatste jaren uitgegroeid tot de app en sociale mediatool voor fietsers, lopers, zwemmers en andere sporten. Wil je meer statistieken en cijfers uit jouw Stravagegevens halen, zonder meer te betalen? Dat kan eigenlijk heel erg gemakkelijk met deze apps. Ik gebruik de vrije versie van Strava. De Premiumversie bevat inderdaad een geweldig assortiment extra opties en is de moeite waard. Deze opties zijn gratis en biedt Strava Premium zelfs niet.

8. In een biljartvlakke regio bergop trainen, doe je zo!

Het is een trucje dat ik via het Strava-profiel van Wout van Aert leerde. Combineer zoveel mogelijk bruggen in de directe omgeving. Dit leverde een rit van 100 km en 30 verschillende bruggen op. Zo train ik bergop in een verder haast vlakke regio. Wat Fietspiratie en klimmen, gaan goed samen. Wil je meer over klimmen lezen, check zeker deze lijstjes met de 10 mooiste beklimmingen van de Franse Pyreneeën (bekend en onbekend), de Cevennen, Gran Canaria, de Dolomieten, de Brabantse Wal, de provincie Antwerpen of het Waasland.

9. Merry X-mas

Met deze Strava Art haalde Fietspiratie zelfs de Vlaamse kranten. Het was één van mijn eerste Strava Arts die ik online plaatste, tijdens Kerstmis. Het Laatste Nieuws vond het zo leuk, dat ik al snel op website verscheen met Merry X-mas. Ook een hartje voor mijn vriendin op Valentijn verscheen online. Of hoe je in een mum van tijd een Hartrijder pur sang wordt.

10. Te vaak, te veel,… RIP Stef Loos

Dit bericht belandde jammer genoeg in de top 10. Ik had gehoopt dat ik dit nooit had moeten schrijven. Jonge renners die omkomen tijdens een aanrijding op training of in koers. Het gebeurt te vaak en te veel. Ik lijstte alle gekende slachtoffers op, die zijn omgekomen tijdens een aanrijding bij het uitoefenen van hun geliefde sport. Hartfalen of een valpartij werd in dit artikel niet bekeken. Dit zou het lijstje misschien zo lang maken, dat sommige mensen stante pede stoppen met koersen. We denken nog vaak aan je, Stef Loos. RIP.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s