ROUTE: Fietsen door het Water en Fietsen door de Bomen

Er zijn plaatsen waar het idee fietspad nog uitgevonden moet worden. Er zijn plaatsen waar fietspaden gewoon een laagje verf is. Er zijn plaatsen waar fietspaden netjes aangelegd worden. En dan heb je Belgisch-Limburg. Daar gaan ze met Fietsen door de Bomen en Fietsen door het Water nog een stapje verder.

Eerder testte ik Fietsen door de Bomen al. Fietsen door het Water mocht niet ontbreken. Nu deed ik ze allebei in één dag. Ze liggen op een boogscheut van elkaar. Ik maakte er samen met een maat zo’n 160 kilometer van. Met 75 kilometer kom je er ook wel. Geniet van deze twee unieke projecten en alles daartussen.

“Het mooiste fietspad ter wereld”

Waar in de wereld bouwen ze fietspaden, waarbij er een beleving bovenop de basisbehoefte wordt aangeboden? Waar in de wereld haalt 212 meter fietspad zo vaak het nieuws op een positieve manier? Waar in de wereld bedenken ze dit, gewoon omdat het kan? Fietsen door het Water is gewoonweg fenomenaal. Mijn mond valt hiervan echt open.

In Limburg zijn ze ooit begonnen met het fietsknooppuntennetwerk. Fietsen door het Water is echt next level. Wederom een knap staaltje fietspromotie van een provincie die haar troeven volop uitspeelt met en dankzij de fiets. Fietsen door de Bomen en Fietsen en het Water zijn twee gerealiseerde fietsprojecten waarbij de fietsbeleving letterlijk naar een hoger niveau wordt getild.

Fietsen door het Water

Een pittoresk veengebied wordt met een chirurgische precisie doorsneden. Twee betonnen muren gaan precies een centimeter hoger dan de waterstand. Het pad zakt tot op ooghoogte. Vanop je fiets of al wandelend kijk je lijnrecht op het stilstaande water. Na enkele tientallen meters fiets je er weer uit. Zwanen liggen naast je te drijven. Als fietser echt een drijfveer om een keer te stoppen, een ommetje te maken of te genieten van iedere kilometer.

Ik vind Fietsen door het Water en Fietsen door de Bomen telkens zeer geslaagd. Wil je zelf allebei proberen? Download dan onderstaande Fietspiratieroutes en geniet van iedere draai.

Download je route hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s