Het parcours van de Tour de France 2020 gelekt?

Op 15 oktober 2019 wordt de Ronde van Frankrijk voorgesteld in Parijs. De Grand Départ in Nice werd vorig jaar al bekend gemaakt. De Grand Départ voor 2021 is zelfs al gekend met een tijdrit in Kopenhagen. Ieder jaar is het vol spanning afwachten tot het parcours van de grootste wielerwedstrijd ter wereld wordt bekend gemaakt. Dankzij Velowire.com van Thomas Vergouwen kunnen ongeduldige mensen, zoals ik, de geruchten en gelekte informatie al te weten komen. Waar gaat de Tour in 2020 naartoe?

De Tour start op 26 juni 2020 met twee ritten van Nice naar Nice. De Franse badplaats aan de Côte d’Azur levert meteen een heuvelachtige rit en een bergetappe op. De tweede rit gaat al over de Col de la Colmiane en de Col de Turini. Het is lang geleden dat de renners zo vroeg de bergen opzochten. Het klimspektakel is niet meteen gedaan. In de vierde rit zouden de renners naar Orcières-Merlette 1850 trekken en in de zesde rit op de Mont Aigoual finishen. De hoogste berg van de Cevennen zat nog maar één keer in het parcours, namelijk in 1987.

Nadien zitten de renners al snel in de Pyreneeën. Een finish in Loudenvielle wordt gespeculeerd, waarna de eerste rustdag aan de Franse westkust doorgaat. Na de eerste rustdag volgen enkele sprintersetappes en waaierritten bij Île d’Oléron en Île de Ré. Dan duiken de renners opnieuw het middengebergte in. Het Centraal-Massief wordt dan aangedaan. De Pas de Peyrol komt daarbij nadrukkelijk in beeld. Clermont-Ferrand zou daarbij een logische start- of finishplaats zijn.

Via eventuele passages in Lyon en Grenoble staan de Alpen op het menu. Een nieuwe beklimming naar de Col de la Loze komt daarbij in de aandacht. In de Tour de l’Avénir werd deze nieuwe asfaltweg naar 2304 meter hoogte vorig jaar al uitgetest. Is deze prachtcol nu klaar voor het grote spektakel van de Tour? Zoveel nieuw asfalt is toch wel heel verdacht. En dan tromgeroffel: de Alpen noch de Pyreneeën zouden volgend jaar het decor van de slotweek vormen.

Vooraleer de renners naar Parijs afzakken, worden de laatste bergetappes in de Jura en de Vogezen verreden. Dat is echt wel afstappen van een klassieke opbouw. Hiermee worden werkelijk alle bergketens in Frankrijk aangedaan. De Grand Colombier in de Jura zou een scherprechter op donderdag zijn. Een afsluitende tijdrit naar La Planche des Belles Filles zou het klassement zaterdag in een definitieve plooi moeten gooien.

Het is afwachten tot dinsdag 15 oktober 2019 om deze geruchten bevestigd te zien.

Want sommige Franse sites zien het anders, zoals de hoofdingsafbeelding.

(Bron hoofdingsafbeelding: http://www.rhonefm.ch/fr/news/cyclisme-plusieurs-sites-specialises-misent-sur-une-arrivee-du-tour-de-france-2020-a-crans-montana-1403733)

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s