De 5 mooiste fietsroutes op Mallorca

Fietsen op Mallorca is een verademing. Zelfs tijdens de wintermaanden is het er heerlijk om te vertoeven. Het hele eiland is voorzien van een geweldige natuur en infrastructuur. Heel wat professionele wielerteams bereiden zich hier voor op het komende wielerseizoen. Liefhebbers en amateurs komen hier zeker aan hun trekken. Om je te helpen de leukste en meest uitdagende routes te vinden, heb ik de vijf mooiste routes gemaakt. Alle routes starten in s’Arenal, waar de meeste wielertoeristen naartoe trekken. Download ze en fiets!

1. Koninginnenrit: sa Calobra en Puig Major

Voor veel wielrenners is sa Calobra de mooiste beklimming op Mallorca. Combineer de prachtafdaling én prachtbeklimming met de hoogste col van Mallorca en je hebt een koninginnenrit op het programma. De Coll de Soller vormt een fijne opwarmer met veel haarspeldbochten. De afstand is stevig, maar als kroon op je trainingsweek moet dit er wel vanaf kunnen.

2. Twee kloosters voor de prijs van één

Mallorca heeft twee kanten. Het westen is bergachtig. Het oosten wordt gekenmerkt door een laagvlakte. In deze laagvlakte torenen er toch enkele heuvels sterk boven het landschap uit. Op deze heuvels vinden we twee bekende kloosters terug: Santuario de Cura en Santuario de Sant Salvador. Deze rit is dan ook geliefd: een vlakke rit gecombineerd met twee heuvels. Het uitzicht vanop de top is fenomenaal. Je ziet nagenoeg heel het eiland.

3. Naar het verre oosten

Mallorca is groot genoeg om je een week of nog veel langer te amuseren. Je kan alle kanten op. Vanuit de hoofdstad is het oosten van het eiland bereikbaar mits een goede conditie. Via het vlakke binnenland heen en via de bergen terug. Dit is een ideale manier om tot Alcúdia en Port de Pollença te rijden. Voor de durvers en trainingsbeesten: fiets nog verder tot de Cap Formentor of de Mirador d’Es Colomer.

4. Langs de playa paraderen en koffie drinken

De boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Een week Mallorca verteer je het best met een dagje rust, een koffierit of een ritje onder de 100 kilometer. Koffie drinken, patatas bravas naar binnen werken, tortilla bestellen en een frissen cola of pint op het einde. Deze rit gaat langs het rustige binnenland van de Sierra de Tramuntana en langs het drukkere Palma de Mallorca. Er zijn fietspaden in de hoofdstad van het eiland. Het centrum en de ringweg van de stad mijd je beter.

5. De Ma-10: de parel van het eiland

De Ma-10 volledig fietsen, is qua afstand ambitieus. Je kan het wel in stukjes proberen. Door telkens een ander deel van de kustweg te doen, komt heel de westkust aan bod. Tussen Andratx en Pollença passeer je langs alle hoogtepunten van het eiland. Vooral Valldemossa en Deià zijn twee idyllische dorpjes in de Sierra de Tramuntana. Daal ook af naar de Port de Valldemossa: het kleine broertje van sa Calobra.

Wil je meer lezen over Mallorca? Kijk dan zeker naar de 10 mooiste beklimmingen op het eiland via deze link. Fietsen en beklimmingen in de Franse Pyreneeën (bekend en onbekend), de Cevennen, Gran Canaria, de Dolomieten, de Brabantse Wal, de provincie Antwerpen of het Waasland vind je hier. Like Fietspiratie op Facebook, volg me via Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTubekanaal.

Download de routes hier

Download alle routes hier: route 1, route 2, route 3, route 4 en route 5.

Alle routes:

Advertentie

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s