Waarom ga ik met de fiets naar het werk? #ikfietsnaarhetwerk

Met de fiets naar het werk rijden, is voor mij een no brainer. Ik kom hooguit drie keer per jaar zeiknat toe. Dat is de enige reden waarom ik fietsen minder aangenaam vind. Verder kan ik geen enkel negatief effect bedenken. Ik ben het zo gewend dat ik allang niet meer zweet. Het is relaxerend. Ik kom altijd op tijd. Ik weet gewoon dat file zowat uitgesloten is. Ik trap lekker verder. Het is spotgoedkoop. Ik kocht drie jaar geleden een heerlijk bollende singlespeed voor 250 EUR. Dankzij de fietsvergoeding had ik deze kost na een jaar trappen al terug verdiend.

Als ik de Antwerpse Ring passeer, begrijp ik niet dat mensen jaar in jaar uit genoegen nemen met aanschuiven, wachten, tijd verspillen,… om simpelweg op hun werk te geraken. Zijn er dan echt geen alternatieven? Fietsen bollen vandaag de dag zo lekker, dat ik met plezier airco, radio, zetel en dak inruil voor een fris windje, een ratelende ketting, een zadel en een kap voor moest er een druppel vallen.

Nog meer promo? Ik vrees dat ik over tien jaar met mijn fiets ook in de file sta. Maar dan weet ik dat we toch goed bezig zijn. Fiets ze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s