The Lion King

In de Verenigde Staten, Canada of Australië is Strava Art niet zo moeilijk. Met een stratenpatroon in de vorm van een dambord is het eenvoudig om een tekening te maken of om een woord te vormen. In het chaotische kluwen van Vlaanderen is enige creativiteit nodig. Het te geordende Nederland kan dan weer te grote gaten laten in de tekening. De verstedelijking en het uitgebreide stratenpatroon geven wel opties. Ik hoop jullie hiermee te inspireren. Ga en probeer zelf ook zo’n route te maken.

Deze vorm ontstond aanvankelijk per toeval. Ik wou een training rijdens zoals er in een criterium wordt gekoerst. Veel draaien en keren, met veel bochten en optrekken. Twintig keer hetzelfde rondje leek me wat saai, dus zocht ik in de rustigere woonwijken straten, om op een doordeweekse dag, een bochtig parcours af te leggen.

Ik was willekeurig begonnen, maar zag al snel en poot verschijnen. Ik ging verder met een tweede poot en twee klauwende armen. De kop was een fluitje van een cent en het idee van een klauwende leeuw was geboren. Niet slecht voor zestig kilometer en driehonderd bochten. Ik leef nog en kwam geen auto tegen. Eerlijk toegegeven: een beetje stuurvaardigheid kwam wel van pas.

Advertentie

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s