Worden Mathieu, Wout en Remco voor vier jaar geweigerd in wegwedstrijden?

Onderstaande tweet van de meester aanvaller Thomas De Gendt is natuurlijk een geweldig compliment. Via dit statement zeg je hoe goed drie renners zijn. De meeste renners denken waarschijnlijk hetzelfde wanneer Thomas De Gendt voor een zoveelste geslaagde ontsnapping of solo vertrekt. Het toont vooral aan hoe geliefd en gevreesd deze drie jonge snaken zijn. Mathieu van der Poel toonde heel de winter en het voorjaar zijn talent. Wout van Aert deed dat ook zonder veel overwinningen. En Remco Evenepoel? Tja, hij is 19. Zonder een overwinning is dat al straffe kost.

De één is dus 19 jaar. De andere twee rivalen tellen 24 lentes. Van de een weten we dat ie veel potentieel had bij de junioren. Van de andere twee modderduivels weten we dat ze halfgod zijn in de cross: een man uit het Pajottenland en twee Kempenzonen. Drie gastjes met een goed kopje en een geweldige uithouding, waar we nog heel veel van mogen verwachten. Twee Belgen en een Nederlander van wereldklasse, die op erg jonge leeftijd hun kunnen tonen op de weg. Ja, het zijn geen gewoon gasten!

Kort lontje

Te goed zijn, bestaat zoiets? Remco Evenepoel reed gisteren met benen die op ontploffen stonden. Demarreren op 40 km van de streep en worden teruggefloten. Dat was vorig jaar rijkelijk laat voor hem. Nu mocht hij niet. Ploegmaat Fabio Jakobsen las hem de levieten in de Ronde van België: tijdens en na de koers. De winnaar heeft altijd gelijk. Remco was gewoon een klasse te sterk: nu al. Fabio Jakobsen schoot met een droge mond in kramp tijdens de koers en moest nadien krampachtig op Twitter zijn reactie van het allure: “slechte verliezer” en “kritiek” bijstellen. Hij had dorst… door met open mond toe te kijken.

De resultaten van Wout van Aert zijn al even buitenaards. Even terugspoelen. Vijf maanden geleden na een “weeral tweede”-vraag reageerde hij hevig aan het adres van Sporza: “LA Mézière! Ten eerste is het LA Mézière! En ten tweede, wat krijgt u betaald om op zondagnamiddag een livestream te volgen vanuit uw luie zetel? #niveaunihil”, aldus Wout. Deze passage is nóg máár vijf maanden geleden getweet. Nu alleen maar lovende woorden voor zijn dubbele overwinning in de Dauphiné Libéré.

En Mathieu van der Poel? Tja, hij wordt in het najaar wereldkampioen op de weg en wie weet terloops ook op de mountainbike. Als hij geen lekke band krijgt.

Snel, sneller, snelste overstap

Het kan niet snel genoeg op de fiets. Het kan niet snel genoeg gaan naast de fiets. Zowel Wout van Aert als Remco Evenepoel konden niet wachten om een tandje hoger te schakelen. Remco Evenepoel reed vorig seizoen bij de junioren de pannen van het dak. Het team Acrog – Pauwels Sauzen was, nog voor zijn belofteperiode goed en wel kon starten, al te klein. De man van Schepdaal nam twee scheppen mayonaise extra en vertrok van KV Oostende naar Real Madrid: rechtstreeks naar de beste wielerploeg van het moment.

Bij Wout van Aert zagen we dezelfde lichtjes overdreven gedreven gretigheid. Is een modderduivel die in de winter amper een cross weet te winnen bij een ploegje met veranda’s of sinaasappeltjes wel klaar voor de weg? Iedereen schreef hem af. Zijn overstap naar WorldTourniveau was gewaagd en te snel. Vooral Nick Nuyens vond het maar niks. Wie niet waagt, niet wint, dacht Wout.

In de Dauphiné Libéré een tijdrit winnen tegen Tom Dumoulin en daags nadien een massaspurt tegen Sam Bennett en Julian Alaphilippe. Hoeveel poeder zit er dan in de benen en guts in het kopje? Jumbo-Visma moet het jonkie dat nog alles moest bewijzen zowaar gaan beschermen als kopman! Negen maanden geleden klaar met Veranda’s en nu klaar voor de Tour de France.

De enige die nog even wacht om naar hogere echelons te gaan, is Mathieu van der Poel. Hij vliegt nog wel een tijdje rond in de kleuren van Corendon.

Over kledij gesproken…

De twee geweldige talenten hebben nog één ding gemeen: R.EV 1703 en Panache by WVA. Wie heeft er in godsnaam al een kledinglijn op 19-jarige leeftijd? De postcode van Schepdaal siert de initialen van Remco Evenepoel. De R.EVelatie aan de ene kant versus de panache van WVA aan de andere kant doet de merchandisemachine op kruissnelheid lopen. In de tijd van Tom Boonen ging Het Nieuwsblad of Het Laatste Nieuws nog met de eer lopen. Nu maken deze twee topsporters gewoon zelf winst met hun bekende beginletters.

Wat mogen we nog meer verwachten, behalve vergelijkingen met Eddy Merckx en tweets van Thomas De Gendt?

Een kledinglijn van MVDP…

Maar vooral… nog meer heerlijke (com)petitie.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s