Twijfels over je volgende fietsreis? Cycletours neemt ze ongetwijfeld weg

De ene renner is behoudsgezind en wil ieder jaar in dezelfde omgeving rijden. De andere renner wil ieder jaar wat nieuws en kan geen berg twee keer doen. Sommigen willen de klassiekers uit de Tour de France betwisten, van Mont Ventoux tot L’Alpe d’Huez. Anderen zien hun wielen liever bollen over onbegane paden en ongekende cols. Voor iedereen is er tegenwoordig een reis, een manier van reizen of een organisatie die wat aanbiedt. Eén Nederlandse organisatie heeft voor mij alles: Cycletours.

Deze reisorganisatie biedt al meer dan 38 jaar fietsreizen aan. Levensgenieters, renners, globetrotters en zelfs reizen voor ouders met kinderen worden aangeboden. Een fietsbus vervoert je vanuit Nederland naar jouw fietsbestemming. Dankzij de fietskar kan jouw eigen fiets ook meteen mee: geen logistieke problemen dus. Tijdens de reizen wordt alles voor je geregeld. Ik ging al negen keer met hen mee. Dus ik deel graag mijn ervaringen.

Tijdens de reis wordt er voor je gekookt. Je bagage wordt vervoerd en je krijgt assistentie van een techneut en/of kok. Je kan kiezen tussen kamperen of een luxueus hotel. Op één plek blijven kan. De meeste reizen verplaatsen zich bijna dagelijks tot om de twee dagen naar een nieuwe plek. Hierdoor krijg je echt het gevoel een mini-Ronde van Frankrijk te rijden of een lokale Giro d’Italia. Alles is mogelijk en je krijgt heel veel voor een mooie prijs.

Hoe ziet een dag eruit?

Je staat op. Op een camping eet je samen onder een leuke luifel. Uitgebreid assortiment brood, muesli en cruesli staat op jou te wachten. Vlees, vegetarische opties, jam, kaas en groenten: alle mogelijke dingen die je thuis op je bord krijgt, zijn vergezeld van koffie en thee. Het ontbijt eindigt met een routepraatje over de fietsdag die volgt. Daarbij wordt er vaak afgesproken waar er kan geluncht worden of waar de bus stopt voor de nodige bevoorrading.

Daarna breekt heel de groep de luifel af. De reisbegeleiders helpen en zorgen ervoor dat dit in goede banen en bananen wordt geleid. In een mum van tijd sta je dan klaar om te vertrekken: zonnecrème ingesmeerd, achterzakjes gevuld, gps-route ingeladen, gsm opgeladen, ketting gesmeerd, bidonnetjes gevuld, moraal opgepept, fietspartners gevonden, laatste check-up van de banden gedaan. Check. Klaar om te vertrekken.

Onderweg is er geen stress over de snelheid of de route. Je krijgt een uitgebreide routebeschrijving en je kan ook een gps-bestand krijgen via Cycletours van iedere rit. Is kaartlezen en navigeren niet helemaal jouw ding, dan zijn er ongetwijfeld compagnons de route die je vergezellen. De focus staat met andere woorden heel de dag op: fietsen, fietsen, fietsen, eten, drinken, babbeltje doen en genieten van… fietsen.

’s Avonds kan je je verlekkeren aan nootjes en natjes. Na een verkwikkende douche help je eventueel bij het koken of de afwas nadien. De kok bereidt een heerlijk driegangenmenu. De tijd om tot rust te komen, is er ongetwijfeld. Tegen 19u wordt er meestal heerlijk gegeten, nagepraat en gedronken. Ik weet niet wat er nog meer bij moet? Voor mij is dit de essentie van een fietsreis. Genieten van: fietsen, eten, de omgeving, samen rijden door prachtlandschappen en een heerlijke nachtrust.

Voordelen van Cycletours?

  • Prijs/kwaliteit: geen torenhoge prijzen, vaste eetpot.
  • Begeleiding door ervaren reisbegeleiders: kok en/of techneut.
  • Gezelligheid: onder de luifel napraten of avondje uiteten.
  • Uniek concept: fietsen en kamperen/hotel.
  • Veel ervaring met fietsreizen.
  • Verplaatsen van camping naar camping of hotel naar hotel.
  • Kampeerspullen, fietsmateriaal en -ondersteuning wordt voorzien.

Nadelen van Cycletours?

  • Reizen worden soms geannuleerd bij onvoldoende deelnemers.
  • Opstapplaatsen kunnen ver van huis liggen (Amsterdam, Utrecht, Breda/Eindhoven, Maastricht)
  • In uitzonderlijke gevallen komt je fiets niet volledig krasvrij uit de fietskar: goed inpakken is de boodschap.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s