De 10 leukste online fietskledingmerken

De doorsnee wielerfan haalt zijn kledij in de winkel. Voor veel mensen is de maatvoering nog een drempel om online te bestellen. Toch kan je online heel veel leuke fietskleding voor een goede prijs vinden. Het is betrouwbaar, omdat je altijd je kleding binnen een termijn moet kunnen terugsturen. Dit kan wanneer het niet past, wanneer het toch je ding niet is of zelfs zonder reden. Hier de leukste sites met de mooiste tenues.

1. Atout

Atout is een Pools merk dat bij niet zoveel mensen gekend is. Het levert echter een uitstekende Italiaanse kwaliteit met knap design en voor een zeer aantrekkelijke prijs. Bestellingen kunnen enkel online via hun eenvoudige site. De sokken en broeken zitten ook geweldig en comfortabel. Vroeger heette het bedrijf Mack.

2. Rapha

Rapha is als voormalig sponsor van het Britse team Sky een merk dat vooral uitblinkt in eenvoud en duur(zaamheid). Wie The World’s Finest Cycling Clothes and Accessories wil, moet stevig in de buidel tasten. Maar dan krijg je er ook wel wat kwaliteit voor in de plaats. Dit merk is online te bestellen en in de schaarse popupstores, zoals die in Amsterdam.

3. Torm

Tørm is een merk dat zijn inspiratie bij Rapha haalt (of andersom). Hoewel de naam een Scandinavische afkomst suggereert, is het wel degelijk Brits. De prijsklasse van deze sportwolkleding ligt wel beduidend lager dan bij de Britse concurrent.

4. Café du Cycliste

Café du Cycliste is een Frans merk uit Nice. Ze gebruiken uiteenlopende stoffen. Heel wat modellen zijn niet super strak aansluitend en ze komen daarom als racefit tekort. Ik heb mijn prachtshirt in maat S teruggestuurd, vanwege te groot. Qua looks zitten ze wel op niveau.

5. Ravito

Ravito is nog een kleinschalig Frans merk dat met catchy titels als ‘le forcat’, ‘grimpeur’ en ‘fuoriclasse’ uitpakt. Voor diegenen die eens iets anders zoeken tijdens de bevoorrading.

6. Morvélo

Morvélo is er voor diegenen die van ietwat opvallende maar stijlvolle prints houden. Kleurrijke en speciale opschriften met oog voor detail. Weeral een geweldig design uit de UK. Meer fiets!

7. La Passione

La Passione is een Italiaans merk voor renners die op zoek zijn naar eigentijdse duurzame en rustige kleding. Ja, retro maar toch heel erg van vandaag. Klassieke opschriften worden weggelaten en vervangen door felle kleuren met een moderne fabric.

8. Exteondo

Exteondo is een Baskisch klinkende naam. Ze sieren in hun Baskische eenvoud en oog voor de juiste stof op de juiste plaats. Enkel blijft hun kleurenpalet vaak nogal hetzelfde.

Processed with VSCO with p5 preset

9. Danny Shane

Danny Shane is een merk waar lijntjes en patroontjes je in vervoering brengen. Ook de kleurstelling is minder schreeuwerig dan vele anderen. Misschien een beetje prijzig, maar dit merk is vooral erg mooi. Op het eerste zicht een Europees merk, dat zijn oorsprong in Texas vond.

10. Howies

Howies heeft geen uitgebreide collectie, maar wat ze brengen is eenvoudig, mooi en zeer betaalbaar. Ze brengen kleding en fietskleding met organische en ecologisch verantwoorde materialen op de markt. Beweert niet ieder merk dit tegenwoordig?

Wil je meer lezen? Like Fietspiratie op Facebook, volg me via Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTubekanaal.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s