VIDEO: De speciaalste haarspeldbocht in Europa

Afdalen is het summum, het cadeautje, het toppunt na iedere afdaling. Ontspannen bochten draaien en de zwaartekracht laten werken. Het geluid van de wind dat door de oren suist. Na een bocht of tien wordt het stiller. Stoppen in de oren dempen het geluid. De stilte en de opeenvolging van de bochten brengen je in een soort trance. Het is een gelukzalig gevoel om je wielen te horen rollen op het gladde asfalt. De schuine positie die je aanneemt wanneer je 180° draait. Zalig! Ontdek Asfendilia op Kreta!

Op Kreta viel de beklimming en de afdaling van en naar Asfendilia in het oog. De vele bochten op de kaart waren opvallend. De hoogte van de beklimming en de hoogte van de omgeving maakten duidelijk dat een stevige rit naar het zuiden zeker de moeite waard was. Ik kwam niet terug van een kale reis. Ik ontdekte één van de strafste haarspeldbochten ooit. Ik kreeg heerlijke rillingen van het uitzicht, de manier waarop deze éne bocht door ingenieurs tegen de bergflank slingerde.

De bocht lag op een smalle heuvelrug. Langs alle zijden van de bocht zag je de verre afgrond. Je hebt met andere woorden het gevoel dat je naar de afgrond rijdt, om vervolgens 180° te draaien. Bij deze beweging is de focus op de weg belangrijk om niet het gevoel te krijgen, dat je van de wereld gaat verdwijnen. Het is een waar schouwspel. Woorden schieten tekort.

Wil je mee genieten van deze prachtige afdaling? Bekijk onderstaand filmpje en onderstaande kaart:


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s