EVENEMENT: CooP Charity Ride Duffel op zaterdag 27 april 2019

Een fiets is mijn favoriete vervoersmiddel. Ik rijd dagelijks naar het werk met een fixiefiets: een heerlijk tuig. Op zonnige dagen haal ik meermaals per week mijn racefiets van stal. In de winter amuseer ik me met een crossfiets. Fietsen is met andere woorden een luxe, een privilege, een voorrecht en een geweldige handigheid. Ik zou geen leven meer kunnen voorstellen zonder velo. Voor heel wat mensen is een fiets een vanzelfsprekendheid. We beseffen niet altijd dat deze luxe niet voor iedereen is weggelegd. Herkenbaar, niet?

Op zaterdag 27 april 2019 wordt de CooP-Africa Charity Ride in Duffel verreden. De opbrengst van dit wielerevenement voor fietsliefhebbers en wielertoeristen gaat naar CooP-Africa. Deze Nederlandse stichting is actief in Kenia en Oeganda, in het oosten van Afrika. ‘Cycling out of Poverty’ wil door middel van fietsen mensen mobieler maken en uit de armoede helpen. Scholieren, boeren, gezondheidswerkers en kleine ondernemers kunnen met een fiets veel sneller naar school, hun werk of het ziekenhuis. Het is een goedkope en zeer duurzame manier om in hun basisbehoeften te voorzien.

Sint-Ursula Fietst

Wij weten als geen ander dat een fiets een enorm verschil kan maken in ons geluk, onze gezondheid en onze mobiliteit. CooP zet door middel van heel wat lokale initiatieven in op de ondersteuning van deze boodschap. Sint-Ursula uit Lier zal op 28 juni 2019 met vijftig leerlingen uit de derde graad naar L’Alpe d’Huez fietsen en zo CooP ondersteunen. In tien dagen tijd trappen ze zo’n 1000 km weg naar het wielerwalhalla in de Alpen. Deze berg werd legendarisch toen Fausto Coppi er in 1952 als eerste won. Ook Marco Pantani reed op de flanken van de Franse klim naar de overwinning in 1995 en 1997. Een hele eer om daar te mogen finishen dus.

Met deze actie willen de leerlingen 15.000 EUR inzamelen voor hun leeftijdsgenoten in Afrika. Alle leerlingen zoeken op hun manier naar de nodige fondsen, sponsors en vrijwilligers. Vijf leerlingen van Campus Sint-Ursula in Lier organiseren deze Charity Ride vanuit Duffel. De Charity Ride kost vijf euro. De inschrijving gaat rechtstreeks naar het project van de leerlingen uit Lier, die op hun beurt leerlingen in Afrika ondersteunen. Met 150 EUR kunnen ze één leerling in Afrika voorzien met een fiets.

Wil je graag meerijden en jouw ingesmeerde benen onder dit project zetten? Meer informatie over de route van 72 km door de provincie Antwerpen en het evenement vind je hier. Alle informatie over de werking, projecten en initiatieven achter Cycling out of Poverty vind je hier.

Zijn jouw benen nog niet klaar voor de 72 kilometer op zaterdag 27 april 2019? Dan kan je ook gewoon via deze link of deze link helpen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s