Dé 5 extra sites en apps die meer uit Strava halen (2)

Dankzij jullie tips en wat extra onderzoek presenteer ik nog vijf extra apps en sites die jouw Strava verrijken. Eerder gaf ik deze top vijf al mee. De Toolbox van Marcello Brivio, de Strava Multiple Ride Mapper van John O’Keeffe, Long Term NL/BE Challenge van Frank van Moorsel, Epic Ride Weather en Earn Your Name. Strava is voor veel renners een must. Staat het niet op Strava, dan is het niet gereden. Ontdek de vijf extra extensies, sites en apps hieronder.

1. MyCols

Bergop rijden, is een uitdaging. Sommige beklimmingen als de Mont Ventoux, L’Alpe d’Huez, de Cauberg, de Muur van Geraardsbergen zijn wereldwijd beroemd en berucht. Deze hellingen werken als een lap op een stier. De app MyCols geeft op dit moment informatie over meer dan 4000 beklimmingen in alle continenten. Met 19 beklimmingen is Afrika ondervertegenwoordigd. Europa heeft met 3500 beklimmingen een mooi overzicht. Zeker de Lage Landen krijgen ruime aandacht.

Iedere col heeft een overzicht met profiel, beschrijving en een cijfers. Het hoogteverschil, de lengte, de ligging, de percentages per kilometer of honderd meter, de maximale percentages, de categorie beklimmingen en een kaart. Wanneer je de app koppelt met Strava, zie je meteen welke beklimmingen je zelf al deed. Jouw tijden en gemiddelde snelheid worden gegenereerd in de app. Persoonlijke gegevens laden kan een aantal uur duren, maar eens je gehele geschiedenis in het systeem zit, heb je een waaier aan mogelijkheden.

2. Relive

Jouw rit herbeleven, doe je standaard in jouw hoofd. Flitsen van de dag vliegen opnieuw voorbij. Op de bank met een tasje koffie in de hand of een boterham met jam: daar mijmer je terug. Hoe verliep jouw rit? Welke stukjes vond ik mooi? Waar trok een compagnon de route stevig door? Hoeveel kilometer kwam er uiteindelijk op de teller? Welke wegen wil ik de volgende keer opnieuw in mijn route? Iedereen stelt zich vroeg of laat, wel zulke vragen.

Met Relive ‘herbeleef’ je jouw rit nog visueler. De app maakt via jouw Stravagegevens een overzicht van jouw rit op kaart. De foto’s die je onderweg maakte, komen op de juiste plek op de kaart. De route wordt in vogelperspectief en versneld getoond. De dorpen en steden waar je passeerde, verschijnen op de kaart. Het witte bolletje op de kaart flits voorbij een laat een gele lijn achter. Het profiel toont jouw voortgang. Muziekje op de achtergrond is mogelijk. De bewerkingsopties om jouw rit te personaliseren, zijn legio. Een filmpje bekijken kan hier.

Relive.cc

3. Velographic

Jouw rit leuk voorstellen, kan ook nog op een andere manier. Relive.cc zet jouw rit om in een filmpje. Velographic plaatst jouw route op een mooie zelfgekozen foto. De afstand, de tijd en de hoogtemeters worden op een mooie manier weergegeven. Ook de route staat elegant op de foto. De kleur is aanpasbaar. Dit is een mooie manier op jouw rit via Instagram, Facebook of andere sociale media te tonen. Af en toe mag je pochen met jouw rit.

Een maandoverzicht maken met Velographic kan ook. Dan krijg je alle ritten in één oogopslag te zien via bollen en bolletjes. De vorm van de route wordt dan geüpload via de app. De kleur stel je zelf in. Op deze manier kan je mooi overzicht van iedere maand maken en digitaal bijhouden. Opnieuw via sociale media een leuke manier om jouw prestaties bij te houden, te tonen en andere mensen te inspireren.

4. Elevate for strava

Deze applicatie via een Google Chrome-extensie van Thomas Champagne is een beetje vergelijkbaar met VeloViewer, maar heeft veel minder features of mogelijkheden. Vooral mensen met een hartslagmeter zullen dit interessant vinden. Hiermee kan je jouw fitheid analyseren en jouw vermoeidheid, vorderingen en stand van zaken bijhouden en vergelijken met voorgaande jaren. Omdat ik geen hartslagmeter meer draag, moet ik teruggaan op een aantal jaren geleden, toen dat wel nog het geval was.

Trainingen leveren vermoeidheid, maar “what doesn’t kill you, makes you stronger.” Of hoe je lichaam vermoeider geraakt naarmate het aantal ritten toeneemt en hoe je herstelt en beter wordt wanneer er gerust wordt. Je ziet via een grafiek de gestage opbouw of afbraak van jouw fitheid aan de hand van jouw hartslaggegevens die gekoppeld zijn aan de cijfers over het parcours, zoals de hoogtemeters, de snelheid,…

Elevate for Strava ©

5. VeloViewer

De beste site om al jouw Strava-gegevens op een zeer uitgebreide, overzichtelijke en grafische manier te zien, is via VeloViewer. Om dit te testen, kan je 25 ritten gratis uploaden. Wil je meer? Dan moet je betalen. Mits een kleine jaarlijkse bijdrage en wat geduld om jouw ritten allemaal in het systeem te laden en krijg je een karrenvracht aan grafieken, lijstjes, overzichten, prestaties en ga zo maar door. Je kan het zo gek niet bedenken of VeloViewer zet het om in pure data-analyse.

Voor geeks is dit een must have. Deze site volledig bespreken zou een volledig artikel in beslag nemen. De ‘samenvatting’ toont alle Stravagegevens in een jaaroverzicht gebald en overzichtelijk samen. Dat zie je hieronder. Bij ‘activiteiten’ kan jouw ritjes op welke manier dan ook rangschikken. Jouw strafste spurt of beste KOM raadplegen, gaat via ‘segmenten’. Bij ‘inspanningen’ vergelijk je jouw prestaties op segmenten met andere Stravagebruikers.

Ter hoogte van ‘challenges’ zie je een mooi overzicht van de badges die je via Strava verdiende. Het ‘wiel’ toont alle ritten van jouw week, maand, jaar of leven op één heatmap met alle ritten rondom de kaart. Nog niet genoeg? Check: ‘infographic’ en ‘handelskenmerk’. Mijn ‘handelskenmerk’ zie je hierboven. Wat je wel steeds moet doen, is updaten. Jouw afgelopen ritten worden niet standaard geüpload. Gewoon even doen en je bent weer bij.

@veloviewer

Wil je meer lezen over apps en sites die jouw Stravaleven verrijken, check dit. Like Fietspiratie op Facebook, volg me via Instagram of abonneer je gratis op mijn YouTubekanaal.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s