VALENTIJNSSPECIAL: Hoe word je een Hartrijder?

De kunst om in vorm te geraken, is niet zo moeilijk. Gewoon hard trainen en blijven gaan. Veel opofferingen maken, kilometers malen en je voedingspatroon in het oog houden. Als dat tikkeltje meer niet lukt, probeer dan deze fietskunstvorm. In een vorm fietsen, is namelijk een nieuwe kunstvorm op Strava: zogenaamde Strava Art. Het werkt motiverend op dagen dat het even wat minder gaat.

Probeer aan de hand van een routeplanner, eventueel een stratenatlas van de omgeving en jouw kennis van de lokale wegen een herkenbare figuur, tekening of tekst te fietsen. De voorbereiding is daarbij alles. Ik ben niet de eerste die dit doet. Martin Mrazek, Stephen Lund of Yasushi Takahashi gingen me voor. Eerder publiceerde ik al: Merry X-mas en andere vormpjes.

Hartrijder!

Mijn eerste poging was eenvoudig: fiets in de vorm van een hart. Ze dateert van vorig jaar. Het plannen kostte me een uurtje tijd. De grootste moeilijkheid lag in het kunnen kruisen van rivieren. Mijn woonplaats Antwerpen heeft met de Schelde, de Rupel en de Nete een uitgebreid rivierennetwerk. Bruggen komen daarbij niet om de haverklap voor. Zwemmen met de fiets in de hand, was geen optie. De route werd daarom bemoeilijkt.

Ik heb er wel van genoten. Langs de fietserstunnel ter hoogte van de Kennedytunnel doorkruiste ik het Waasland. Via Temse en Bornem kwam ik al snel langs drukkere wegen richting Willebroek en Mechelen. Ten noorden van de stad dwarste ik de E19 om naar Duffel te kunnen tuffen. De Nete tussen Duffel en Lier had de perfecte vorm. Door de velden van Ranst naar het Albertkanaal. Drukke wegen zijn nu meer en meer aanwezig. Het centrum van de stad hoort er jammer genoeg ook bij op het hartje volledig geliefd te maken.

Probeer het zelf ook.

En, oh ja!

Het hartje is voor haar!

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s