VIDEO: De 5 meest memorabele tv-momenten met Kevin Pauwels

Bijnamen als Kevin de Spraakwaterval, Kletskous Kevin of Fiere Pauwels zullen er nooit komen. Onder de radar en tussen de nadar, was Kevin zijn devies. Hoe geruisloos zijn schaduw ook kon passeren, hij neemt afscheid van de cyclocross en we zullen hem toch missen. Hij werd door zijn droge interviews een soort cultfiguur in het veldrijden.

Kevin boekte 38 zeges in zijn carrière. Tussen 2010 en 2015 was hij zeker geen sukkel in het veld. Onder de vleugels van Jurgen Mettepenningen kon dé Kevain onder andere twee maal de Wereldbeker op zijn naam schrijven. Tussen kleppers als Sven Nys, Niels Albert en Zdenek Stybar was dat zeker niet gestolen. Hij droeg de wereldkampioenentrui enkel bij de junioren en de beloften. Bij de profs waren zijn gesprekken vooral wereldnieuws.

Zijn eerste grote zege

Eerlijk, rechttoe rechtaan, gaf Kevin een interview na zijn eerste grote overwinning bij de profs. In het seizoen 2009-2010 won hij de Wereldbekercross in Zolder. Het was zijn eerste grote zege. Als je het er niet bij vertelt, zou je bijna niet geloven dat Kevin won. Hij bleef er rustig onder en genoot, schijnbaar, heel diep vanbinnen. Zijn mondhoeken veerden af en toe een millimeter op. Dat is Kevins lach.

Kevin negeert Kirsten Flipkens

Vrouwen en aandacht waren zijn ding al helemaal niet. Kirsten Flipkens feliciteerde hem en Kevin was duidelijk niet in zijn element. Hij zit liever op een fiets, dan deze antwoorden te moeten geven:

Ja, op zich wel, ja.

Bwa, da wel, ja.

Bja, hopelijk kom ik op podium.

Hij zegt ‘ja en neen’ tegelijkertijd: njaah. Niemand doet hem dit njaah. Kevin blikt vooruit, maar is nooit een njaah-aper.

In 2010 groeide de Kalmthoutenaar verder en verder. Zijn interviews blijven top. Zijn relatie met Marc Herremans werd iets minder. Hij maakte korte metten met Marc en kon mettertijd groeien met Mettepenningen.

Kevin Pauwels kleurde (bijna) nooit buiten de lijntjes

Denken dat Kevin altijd even stoïcijns reageerde, is niet correct. Af en toe maakte hij een slippertje, waardoor hij kwaad werd op zichzelf. Hij leefde voor zijn vak. Ik heb twee keer het genoegen gehad, om hem per toeval tegen te komen op training. Hij fietste me toen stil voorbij. Hij zei niets als je in zijn wiel zat. Hij versnelde ook niet. Met een slim manoeuvre en een technisch hoogstandje, kon hij me twee keer uit het wiel rijden. Gewoon even binnendoor, waar ik het niet verwachtte. Net als in dit filmpje:

Kevin Pauwels’ pijlsnelle reacties

Tijdens Sportcafé op ATV zag je Kevin op zijn best en legde hij toch een beetje privéleven bloot. Hij gaf toe dat hij Femke Herygers voor Isabelle Nys verkoos, maar toch liever eeuwig vrijgezel blijft in plaats van een kroostrijk gezin te stichten. Zijn droge humor sloeg hoorbaar aan in de studio. Of darts een beetje zijn ding is, vraagt de interviewer: “Als de muur meetelt, wél, denk ik”, aldus Kevin.

‘k gon nogis goe trainen in Spanje.

In een van Kevins laatste interviews, zie je dat hij toch veel vooruitgang boekte tijdens zijn carrière. Zijn lach is breder dan ooit. Zijn ellenlange zinnen vloeien naadloos over in een kwinkslag. Hij wist in dit seizoen nog twee keer victorie te kraaien. Best een knappe prestatie voor iemand die door veel mensen al afgeschreven was. Hij moest dit seizoen ook meer dan ooit tegen Mathieu Van der Poel, Wout van Aert en Toon Aerts fietsen. Het was niet zijn seizoen te veel en ook niet zijn interview te veel.

Kevin, we gaan je missen in het veld. Misschien een tv-carrière?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s