Happy 2019

Het jaar loopt op zijn einde. Het jaar 2018 telde 365 dagen, met veel goede voornemens. Sommige voornemens werden gehaald. Andere werden naar de onderste lade verbannen, om er morgen weer voor een week of drie uit te komen. We proberen allemaal. We hebben allemaal onze prachtige eigenschappen en onze kleine kantjes. De poging om het beter te doen, sterkt ons in het nieuwe jaar.

Ik wil iedereen dan ook het beste wensen voor 2019. Het zal een jaar worden waarin de ketting zal blijven gesmeerd worden. Het zal een jaar worden waarin Fietspiratie.com zal blijven publiceren en inspireren. Het zal een jaar worden waarin het geluk, de liefde en het succes worden omarmd en het verdriet, de pech en de mindere dingen des levens worden getroost.

Om 2019 goed in te zetten: HAPPY 2019. Dat fietste ik op de laatste dag van het jaar 2018. Starten deed ik met het cijfer 2: door het park, de straten en de pleinen van het Kiel. Het is mijn woonplaats en het startpunt van de meeste fietstochten. Het thuisfront waar de douche warm is, het bed comfortabel en de sfeer huiselijk. Waar we met twee vertoeven.

De 0 is ovaal of rond. Een mooi rondje rijden, is in België enkel op een rotonde mogelijk. Ook daar moet menig drempeltje, paaltje of putdekseltje worden ontweken. Hou het stuur maar stevig vast in 2019. Het weer zal nog meer verrassingen in petto hebben: forse windvlagen en hevige overstromingen. Laten we hopen dat iedereen deze stormen zal overleven.

De 1 is voor de verkiezingen. Ook een storm, maar dan eentje in een glas water. We hebben allemaal één stem. Dus laten de politici zich van hun beste kant zien, om vervolgens in achterkamertjes te bedisselen wie de moordstrookjes mag wegwerken in de publieke opinie, en het budgettaire meet- en paswerk moet doen om te laten uitschijnen dat er wel degelijk: “drastisch wordt geïnvesteerd”.

De 9 is de optelsom en van de vorige drie cijfers en dat tot de tweede macht. Met andere woorden: wie weet komt er van onderuit een nieuwe tweede macht, naast het politieke establishment. Of deze nu van links of rechts komt, is zoals een ongeplande fietstocht. We zagen in 2018 al heel wat tromgeroffel en geroezemoes. Gele hesjes, vriendjes met een schild,… On sait jamais.

Na cijfers komen letters

Dan zijn we bij de Y van HAPPY. Om de boodschap te vervolledigen, moest ik weer van rechts naar links fietsen, zoals vorige week bij Merry X-mas. De straten worden in het Antwerpse stadscentrum wat drukker. Nieuwe wegen worden op deze manier ontdekt. Hier rijd je door de Grote Straat en de Kleine Straat, via Full House en Three of a Kind. De teerlingen zijn geworpen bij de Y van Yahtzee.

De twee P’s onderstrepen de enorme aanwezigheid van geparkeerde auto’s in de stad. Ik denk dat er meer ruimte naar parking gaat, dan dat er plek is voor rode strookjes met fietsaanduiding. Dat terwijl de stedelijke jeugd van tegenwoordig niet meer geïnteresseerd is in een rijbewijs. Ze geven de voorkeur aan Swapfiets, Velo’ke of zelfs een elektrisch stepje.

De A is voor de stad. Ik blijf me verbazen over de diversiteit in en om de stad Antwerpen. Ik fietste voor deze route door het Kiel, Valaar, Wilrijk, Mortsel, Zurenborg, Berchem, Borgerhout en het Zuid. De verscheidenheid aan architectuur, woningen, winkels, straatbekleding, zwerfvuil, spelende kinderen, shoppende mannen, voetballende vrouwen,… is immens.

Tenslotte staat de H voor: heerlijke hitjes horen, hevige hijgpartijen houden, hallucinante hashtags hergebruiken, hoogstaande hersenspinsels hyperventileren of hysterische huilbuien helpen herleiden. Tot wie weet wat het jaar ons brengt?

Happy 2019.


2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s