Lachend kakske

Mensen gebruiken in een chatgesprek af en toe de poop emoji of het lachend kakske. Jammer genoeg soms ook met een racistische ondertoon. Dat is echter niet mijn bedoeling. Dat even ter verduidelijking. Het is in mijn ogen gewoon grappig en ik krijg er spontaan een lach vanop mijn gezicht. Vooral tijdens het fietsen. De drol heeft nu ook een gezicht gekregen in mijn Stravageschiedenis.

De geschiedenis van de flapdrol is echter niet door iedereen gekend. Twintig jaar geleden verscheen Mr Hankey The Christmas Poo in de Amerikaanse tv-reeks South Park. Het was in de beginperiode van de tekenfilmserie. Het was een soort superman die rond Kerst opdook om de figuren uit de reeks te redden. Het moet met andere woorden gebruikt worden om ‘Vrolijk Kerstfeest’ te wensen.

Lachen met een drol

De emoji intypen is één. Een emoji fietsen, is de volgende stap. Veel lachende gezichtjes lijken op elkaar. Maar het ‘lachend kakske’ of de lachende drol laat een fietser op volle toeren draaien. Ik ben een grote fan. Het was kakweer. En zo reed ik in de vorm van een gedraaide drol.

Ik had hiervoor wel wat concentratie, acrobatie en stuurmanskunst nodig. Voor de vorm moest ik over dezelfde weg telkens ook weer terug fietsen. Om geen vertekend beeld te geven, reed ik over hetzelfde fietspad of zijde van de weg in tegengestelde richting: alles voor de vorm. Ik heb daarbij gelukkig niemand gehinderd.

De ogen van de drol hadden een stevige dosis durf nodig. Voor het eerste oog moest ik via de parking van de IKEA en de Mediamarkt op de Boomsesteenweg een draaibeweging maken waar de meeste drollen een puntje aan kunnen zuigen. Tussen leverende vrachtwagens en IKEA-dagjestoeristen tekende ik het eerste oog. Wenkbrauwen fronsten. Het tweede oog was eenvoudiger in en rond de universiteitsgebouwen van de UA.

De rest van de route bestond uit lange rechte stukken. Jammer genoeg, moest ik daarbij vaak drukkere N-wegen gebruiken en de A12 meermaals dwarsen. Shit happens. Als drollenrijder moest ik er iets voor over hebben. Ik fietste langs de rechterzijde van de drol weer naar huis toe, om geen streep door de tekening te maken.

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s