Herfst in Bretagne #2

Met een croissant en appelflap fiets ik door het frisse Bretoense landschap. Ik ben gisteravond toegekomen met de tgv vanuit Parijs. De bladeren vallen. Kastanjes worden vermalen tot mousse. Voorbijrijdende vierwielers doen de bladeren opwaaien. Het gaat op en af. Er is geen meter vlak in Bretagne.

Mijn eerste doel van de dag is de Ménez Bré. Een verlaten heuvel in het glooiende landschap. Bovenop staat er een oud klein kerkje. Ik krijg spontaan toekomstige huwelijksbeelden voor me: kostuum en wit trouwkleed. Familie en vrienden bovenop de top van deze berg. We zouden net allemaal binnen passen.

Leegloper

Via kaarsrechte oude banen en bebladerde kronkelwegen fiets ik verder. Ik voel plots dat mijn achterband traag leegloopt. Ik fiets nog 500m om op een veilig plekje m’n binnenband te vervangen. Vervelend is het wel.

Wat normaal zo gepiept is, lukt nu heel slecht. Drie CO2-patronen moeten eraan geloven. Ook de nieuwe buitenband heeft blijkbaar al zijn beste tijd gehad. Wat is dit? De stress valt me op de schouders. Tussen Ouiwetwoar en Zodoarergens plat vallen. Ik fiets verder op wat minder druk dan gewend en zoek een grotere plaats op de kaart. Bij de plaatselijke Intermarché verkopen ze nog een bandenplakset en een pomp. Bon, ça va. Ik ben terug gerustgesteld.

Lidl

Het vat geraakt stilaan af. Via Châteaulin, vlakbij mijn overnachtingsplek, fiets ik nog door tot de Ménez Hom vanwege het uitzicht. Maar wat duren de kilometers hier lang. Boven is het echt wel de moeite. Om 17u30 dwarrel ik weer binnen in Châteaulin. Weinig restaurants zijn nog open. Foert. Ik stop bij de Lidl. Koop me een bak taboulé en kruip mijn bed in. Moe en voldaan.

Lees het vervolg hier. Gisteren nog eens bekijken, kan hier.

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s