Wie is Fietspiratie?

Ik ben Sam en schrijf verhalen over pedalen. Het levenslicht zag ik op 1 januari 1990 in Brasschaat. Antwerpen is mijn thuishaven. Naast het bloggen geef ik les: aardrijkskunde en geschiedenis aan pubers. Topjob!

Als kind ging ik ‘vlambakken’ met een tweedehands bmx. In 2006 kocht ik mijn eerste koersfiets. Eén fiets werden er twee. Twee werden er drie. Snel moest ik nadenken over plaats. Al heeft een dief mijn keuzestress twee keer verlicht.

Mijn favoriete fietsontbijt is couscous. Onderweg eet ik het liefst een smosje tonijn op de drempel van een tankstation. De geur van benzine en asfalt bevestigen de roes van het onderweg zijn. Mijn bidons vul ik steevast met water. Al kan een cola na veel kilometertjes mijn kader ook besprenkelen.

Fietsen doe ik het liefst met een gesmeerde ketting. Ik ben fan van de vettige veldritfiets, modieuze mountainbike, fabuleuze fixie, stevige stadsfiets, potsierlijke plooifiets én rasechte racefiets. Koerspetje op en trappen!

Bijzetwieltjes

Mijn strafste fietsprestatie speelde zich af in 1997. Ik leerde fietsen zonder bijzetwieltjes. Ik was 7 en mijn klasgenootjes konden het al. Mijn achterstand heb ik intussen ingehaald. Nadien vond ik de weg naar de Noordkaap per racefiets. Met drie vrienden voor het leven, zo’n 4000 km later in 34 dagen. Topprestatie.

Ik trek graag spurtjes. Ben in mijn sas op kasseien. Voel me lekker bergop, nog lekkerder bergaf en heb het liefst een 50 voor en een 18 achteraan. Het buitenland doet mijn hart sneller slaan. Maar België en de directe omgeving, pak en beet Nederland,… blijven voor eeuwig mijn ziel.

De Cime de la Bonette was het hoogste punt per fiets, de Noordkaaptunnel het laagste punt. Op de Pico del Teide reed ik het langst aan één stuk bergop. De brug van de Noorderlaan blijft de korste topbeklimming voor even. In Antwerpen moet ik het daarmee vaak stellen.

Extra

Voorlopig topt mijn snelheidsrecord zich af op 101 km/h. Rijd ik zo’n 8000 à 12000 km per jaar en trapte ik intussen in 18 landen fietskilometers weg. Meer moet dat niet zijn. Maar alles wat erbij komt, is extra!

Ik hoop dat mijn fietsblog jou kan inspireren en motiveren om ook op de fiets te kruipen, op reis te gaan of jou op nieuwe ideeën te brengen.

Geniet ervan!

Dat doe ik al heel mijn leven!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s